Гумісол-плюс 01 Зернові – рідкий препарат гумінової природи, вироблений на основі вермікомпосту, – продукту переробки гною
ВРХ червоними каліфорнійськими черв’яками Еisеnia fetida.
Мінімальна партія: від 10 л.
Для
потреб зернових культур препарат стимульовано оптимальним набором біогенних мікроелементів, які за своєю природою близькі до сполук рослинної клітини, а тому не викликають у рослин відторгнення та є біологічно активними для росту та розвитку. Біодоступність біогенних мікроелементів – понад 90 %. Базові елементи живлення Гумісолу-плюс 01 Зернові швидко заповнюють дефіцит мікроелементів та забезпечують повноту живлення рослин.
ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ТЕ, ЯК ПРАЦЮЄ ДОБРИВО ГУМІСОЛ-ПЛЮС 01 ЗЕРНОВІ
– підвищує схожість і енергію проростання
насіння;
– стимулює розвиток потужної кореневої системи;
– активізує ферменти, які впливають на синтез білків та вуглеводів;
– покращує використання рослинами нітратного та амонійного азоту.
Мікроелементи Гумісолу-плюс 01 Зернові поглинаються рослинами та не залишають хімічного баласту у ґрунті.
Мідь
– входить до складу ферментів, бере участь у вуглеводному та білковому обміні;
(//www.bboard.com.ua)
– сприяє кращому засвоєнню азоту;
– нормалізує інтенсивність дихання та фотосинтезу;
– бере участь у формуванні генеративних органів. Листя має добрий тургор, стебла – високу стійкість;
– збільшує стійкість до вилягання;
– збільшує стійкість до посухи та морозів;
– підвищує стійкість рослин проти грибних та бактеріальних захворювань;
– зменшує захворювання зернових культур різними видами головні.
Марганець
– активізує ферменти, впливає на процеси фотосинтезу, дихання, синтезу білків, вуглеводів та азотного обміну (поліпшує використання рослинами як нітратного, так і амонійного азоту);
– регулює утворення ростових гормонів;
– стимулює нарощування нових тканин у точках росту;
– підвищує здатність рослинних тканин утримувати воду;
– покращує поглинання заліза із ґрунту та запобігає хлорозу;
– усуває токсичність закисних форм заліза, сприяє переходу форм заліза, що закислюють, в окисні, що усуває їхню токсичність;
– бере участь у синтезі вітаміну C, підсилює накопичення білків у зернових культурах;
– сприяє синтезу і підвищенню вмісту цукру в листках озимої пшениці, забезпечуючи високу морозо- та зимостійкість;
– прискорює загальний розвиток рослин, підвищує врожайність.