Середньопізній високоврожайний великобульбовий сорт столового призначення, має добрі смакові якості та гарний товарний вигляд,
формує однорідні бульби з привабливим фіолетовим забарвленням вічок.Національний стандарт за смаковими якостями.
Сорту притаманна надзвичайно висока стійкість до парші.Має високу посухостійкість та стійкість бульб до фітофторозу.
Чудово придатний для тривалого зберігання.Потребує внесення зменшеної кількості азоту.
Опис та характеристика бульб картоплі сорту Пікассо
Середня кількість бульб, шт./кущ 18
Колір шкірки Жовтий
Колір м'якуша Кремовий
Форма
Овальна
Глибина залягання вічок
Мала
Технологічні особливості картоплі сорту Пікассо
Група стиглості (за даними оригінатора) *
5
Група стиглості (згідно Держ. реєстру) ** СП
Період спокою бульб
Дуже довгий
Стійкість до механічних пошкоджень
Стійкий
Засухо- та стресостійкість
Середня
Стійкість до метрибузину ***
6 (//www.bboard.com.ua)
* група стиглості за даними оригінатора: 4 - пізній, 9 - дуже ранній** група стиглості згідно Державного реєстру сортів рослин України: ДР - дуже ранній,
РС - ранньостиглий, СС - середньоранній, СП - середньопізній
*** метрибузин в умовах достатнього зволоження: 4 - дуже чутливий, 8 - нечутливий
Кулінарні якості картоплі сорту Пікассо
Кулінарний тип *
В
Суха речовина
18,7 %
Напрямок використання
столова тривалого зберігання
* кулінарний тип: А - не розварюється, В - слаборозварюється, С - розваристий
Стійкість картоплі сорту Пікассо до хвороб
Чорна ніжка *
5
Парша
Малочутливий
Фітофтороз листя
Чутливий
Фітофтороз бульб
Стійкий
* чорна ніжка: 5 - середньостійкий, 7 - дуже стійкий