Картопля Мирослава - середньостиглий сорт, призначений для столового вживання. Характеризується високою стійкістю до захворювань.
Цю культуру рекомендується вирощувати в степовій і лісостеповій зоні. Добре переносить посуху, а також патотип раку і альтернаріоз.
Картопля сорту Мирослава може зберігатися впродовж тривалого часу без втрати товарного виду. Має високу врожайність. (//www.bboard.com.ua)
Картопля овальної форми, має рожеве забарвлення шкірки і м'якуш ясно-жовтого кольору. Одна картоплина може важити від 80 до 140 р.
Сорт чудово підходить для жаріння, варіння і салатів. Картопля сорту Мирослава містить велику кількість амінокислот і вітамінів.
Особливості сорту картоплі Мирослава : висока стійкість до картопляних захворювань; великі бульби вагою до 130 грамів;
висока врожайність - до 600 ц/га; зміст крохмалю - 17,2%; універсальне використання в кулінарії.