Українська чубата порода
курей
Тип продуктивності
м'ясо- яєчний. Це місцева
історично складена порода
України. Походження не
встановлено. Назву порода
отримала за розвиток
зовнішнього екстер'єрного
ознаку - чуба на голові або
«чуба», звідси і «чубата».
Опис екстер'єрних
ознак:
гребінь листоподібний,
причому. у півнів із-за
розвиненого «чуба» він
спадає набік і це не є
пороком, маючим місце у
порід з листоподібною
формою гребеня. У курей
чуб більше розвинений і
має округлу форму; у півнів
він у формі спадаючого
чуба. Дзьоб міцний злегка
вигнутий; груди широкі,
(//www.bboard.com.ua)
опуклі ; спина широка,
пряма; тулуб довгий: хвіст
добре розвинений.
Забарвлення оперення
світло колумбійське, чорне,
палеве.
Продуктивність: жива маса
курок 2,2, півнів 3,0 кг.
Несучість в перший рік
продуктивності 160
яєць. Маса яйця 56 г,
забарвлення шкаралупи:
кремове. Кури починають
нестися в шестимісячному
віці. Збереження дорослих
курей 88%, молодняку
90 %. Порода користується
попитом у любителів
птахівників. Цінують її
за декоративні зовнішні
ознаки, невибагливість до
умов утримання і
годування. На сьогоднішній
день майже зникла порода.
Фото півнів та курей зможу показати на facebook . Звертайтеся до Ігор Матоляк . Мобільний номер
телефону 0999xxxxxx