Регіон: Івано-Франківська обл. / Івано-Франківськ (С.Олеша)
Оновлено:
Смачні, корисні, вітамінні, ну дуууже смачні та поживні!
Серед вітамінів у яблуках найбільше вітаміну С – 14% від добової потреби людини, вітаміну К – 5% добової норми. У меншій кількості містяться вітаміни A, E, B1, B2, B6. Яблука містять клітковину, завдяки чому ефективно нормалізують мікрофлору кишківника. Це, у свою чергу, захищає організм від різних хвороб. Споживання яблук допомагає знизити ризики діабету завдяки високому вмісту поліфенолів та клітковини у складі. Вони здатні регулювати рівень цукру в крові.
В одному середньому фрукті міститься 4 грами клітковини, половину цієї маси становить пектин — дуже важлива речовина для здоров’я серцево-судинної системи. Органічні кислоти активно беруть участь в нормалізації обміну речовин. Пектин запобігає різким стрибкам рівня цукру в крові.
Яблука також мають сприятливу дію на кровотворення, лімфатичну систему і «чистоту» судин. Усі знають, як ефективно «вранішнє» яблуко очищає зубну емаль. Це запобігає пародонтозу і розвитку карієсу. Користь яблук для нормальної роботи шлунку ще значиміша. Адже клітковина, на яку багаті плоди яблуні, допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, а також сприяє природному очищенню організму від токсинів, що накопичилися. Органічні кислоти активно беруть участь в нормалізації обміну речовин.
Яблучка сортів голден та флорина. (//www.bboard.com.ua)
Енергетична цінність на 100 г продукту:
білки, г - 0,37
жири, г - 0,4
вуглеводи, г - 12,95
енергетична цінність - 46 кКал